Duurzaam ondernemen

Duurzaam

Wij gaan zo zuinig mogelijk om met energie, door onder meer te investeren in energiezuinige spaarlampen. Duurzaam betekent ook het welzijn van de medewerkers, goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven. Het draait uiteraard ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit.

Schone mobiliteit

In onze showrooms vindt de klant of prospect vele schone, zuinige en elektrische modellen. Onze bedrijven denken graag mee met de klant over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Wij denken verder dan de verkoop; in onze werkplaats wordt op een verantwoorde manier gewerkt met duurzame materialen.

CO2-prestatieladder

Sinds begin 2020 heeft Riva Holding B.V. de CO2-prestatieladder op ambitieniveau drie. Dit certificaat biedt handvatten om de CO2-uitstoot in kaart te brengen en te reduceren.

Groene draad

Duurzaam ondernemen is een ‘groene’ draad, door al onze bedrijven en activiteiten heen. Meerdere panden zijn met zonnepanelen uitgerust. Afval voeren wij op milieuvriendelijke wijze af.

Klanten en prospects worden meer en meer betrokken bij de voordelen van duurzaam ondernemen en elektrisch rijden. Daarnaast werken we aan het beperken van onze CO2-uitstoot, door middel van de ‘CO2-prestatieladder’. 

275.000

Op het dak van de Audi Terminal zijn 800 zonnepanelen geïnstalleerd. Daarmee kan 275.000 kWh stroom per jaar worden opgewekt.

3.952

De Riva Holding investeert in zonneparken op de daken van diverse vestigingen. Dat zullen 8 parken met in totaal 3.952 panelen worden.

481.539

Met maatregelen, zoals elektrificatie van het aanbod, ledverlichting aanbrengen en panden isoleren heeft de Riva Holding in 2020 vergeleken met 2019, 481.539 kg CO2 bespaard.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Klimaatverandering, arbeidsomstandigheden, vergrijzing; zo maar wat termen die je zou kunnen associëren met maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). De Riva Holding onderneemt toekomstbestendig, door in activiteiten en processen rekening te houden met klimaatneutraliteit en circulariteit. Op die manier nemen wij onze verantwoordelijkheid.